dijous, 17 de gener del 2013

116 entitats i mig miler de persones denunciem el desallotjament del Casal i exigim un espai autogestionat pel jovent!

Rebuig massiu i divers al desallotjament i demanda inequívoca d'un espai autogestionat 116 col·lectius i 540 persones han mostrat el seu suport al projecte del Casal Popular de Joves de Lleida a través de la seva adhesió al manifestNo desallotjareu els nostres somnis. El Casal és del jovent.

El manifest, llegit en la presentació d'avui per en Jaume Belló (professor d'interpretació i membre de la companyia Xip-Xap i de la Comunicativa CTO) i impulsat durant 3 setmanes per l'assemblea del Casal, recull adhesions col·lectives d'una gran diversitat d'àmbits. Entre elles destaquen entitats socials (com la Federació Catalana de Voluntariat Social, Agrupa't o la PAH de Lleida), culturals (5 colles bastoneres, companyies de teatre, etc.), 18 Casals i Ateneus, 11 grups de música, associacions i plataformes juvenils (associacions locals, Arran, Joves d'Esquerra Verda, etc.), col·lectius i consells d'estudiants, agrupaments escolta, entitats ecologistes (IPCENA, Som lo que Sembrem), partits i organitzacions polítiques (ICV, CUP, PCPC, Revolta Global, Endavant, etc.), assemblees socials i d'indignats, sindicats (CGT de Catalunya i CGT de Ponent), projectes comunicatius (Setmanari Directa, Waita TV i Araponent.cat), entre altres. 

Des de l'assemblea del Casal entenem que els suports expressen massivament i nítidament que:

- El desallotjament del 7 de desembre precipitat per la Paeria va ser un error en tancar un espai que durant 10 mesos va acollir el projecte (obert, participatiu i de tots) del Casal i de nombroses iniciatives culturals, socials i polítiques. 

- Un espai de trobada, autogestionat pel jovent i les entitats de la ciutat és una necessitat (històricament reclamada pels col·lectius juvenils) que no pot esperar un dia més. 

Entenem que aquest posicionament clar, massiu i divers no pot ser menystingut per la Paeria en les actuals negociacions i futures accions per ubicar el nou Casal a l'antiga Casa Panadés i per trobar futurs espais (amplis, polivalents i cèntrics) pel Casal de Joves de la ciutat. 
Finalment, volem agrair sincerament els centenars de suports rebuts i l'ajuda rebuda. També als Bastoners de la UdL La lluita continua!

[Vídeo] Jaume Belló, dramaturg i director teatral, ha llegit el manifest i ha expressat el seu suport al Casal






Lleida, 17 de gener de 2013

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada